zondag 13 oktober 2013

Tips voor de (middelbare) school

 Hallo allemaal!
School, we maken het allemaal mee. De ene heeft er al wel wat mooiere herinneringen aan dan de andere. Toch moeten we er allemaal door! In deze blog geef ik een paar tips...

Planning
Plan al je schoolwerk! Koop een handige agenda met voldoende plaats bij elke dag en noteer ALLE testen en taken erin!
Wat hierbij ook handig kan zijn is kleuren gebruiken: gebruik bijvoorbeeld rood voor je testen, groen voor taken en zwart voor de vakken die je dan gaat studeren.
Kijk ook regelmatig een paar weken verder. "Waaat?? Is dat belangrijke examen dàn al?!" Ja inderdaad, het gaat snel. 
Zet ook altijd in je agenda wat je precies gaat studeren (ga je die defenities al uit je hoofd leren of ga je oefeningen maken?). 

Beloon jezelf
Heb je al 10 uur gestudeerd voor dat ene vak? Geweldig! Trakteer jezelf op iets leuk! Een reep chocolade, die ene leuke trui die je al zolang wilt... Heb je niet genoeg geld voor je beloning? No worries, laat je ouders zien hoeveel je al gewerkt hebt en laat ze sponseren! Toon ze je planning, al je samenvattingen,... Daar kunnen ze niet omheen!

Vakantie
Yes, joehoe, jippie groot feest!! Vakantie! Eindelijk eens een beloning voor al dat harde werken op school! Uitslapeuun! Het spijt me heel erg dat ik de sfeer dan even moet bederven en dat ik dit moet zeggen maar... Houd je schoolwerk bij! Herhaal regelmatig die Franse woordjes, bekijk die defenities van Wiskunde nog eens,... Natuurlijk vind je dit verschrikkelijk werk in de vakantie, maar dat is beter dan het laatste weekend voor school alles nog eens in te halen! Houd het laatste weekend vrij om je laatste dag Vrijheid door te brengen met je vriendinnen.

Breng orde in je werk
Houd zeker orde in je chaos: vergeten taken, verkreukeld kladpapier in je boekentas, planningen van een jaar geleden,... Gooi ze weg of klasseer ze in een dikke map. Niemand (en zeker jij niet!) heeft er iets aan als je al die rommel bijhoudt.
Waar ook veel leerlingen punten mee verliezen is het vergeten van taken en boeken. Bij vergeten taken raad ik natuurlijk een planning aan en bij vergeten boeken heb ik ook een paar handige tips. Koop bijvoorbeeld kaften in verschillende kleuren. Daar kan je op twee manieren gebruik van maken:
#1 Gebruik één kleur voor elke dag van de week. Rood is maandag, groen is dinsdag,... Nadeel hierbij is dan natuurlijk dat als je wiskunde op maandag en woensdag hebt je niet veel hebt aan die kleuren.
#2 Gebruik 1 kleur voor elk vak. Geel is Nederlands, paars is Engels,... Dan heb je natuurlijk wel meer kleuren nodig.

Vrienden
Het klinkt misschien gek, maar kies de juiste vrienden. Niet diegene die je ertoe zetten om dat examen Biologie aan de kant te leggen om mee te gaan naar een fuif. Neem vrienden die begrip hebben voor je studies en die je eventueel willen helpen. Want samen is alles leuker! (zelfs studeren ;))

Boekentas
Zoals ik al eerder zei, breng orde in je chaos. En zeker in je boekentas. Maar wat nog veel belangrijker is is dat je een goede rugzak hebt (waar alles in past!). Leg die dunne handtas maar aan de kant voor de rustigere dagen en koop een evidente (waterdichte) rugzak waar alles gemakkelijk in past!

Zorg voor motivatie
Voor alles wat ik doe heb ik motivatie nodig. Alle mensen hebben dat nodig. Waarvoor zou je anders zo hard werken? Je kunt jezelf motiveren op verschillende manieren. Hang bv. een aftelkalender naar de vakantie boven je bed. Bespreek ook op voorand met je ouders wat je wilt gaan doen in de vakantie. De hele vakantie luieren of op uitstap? (wat jij wilt verschilt natuurlijk van persoon tot persoon) 
Wat je ook kunt doen is een motivatie muur maken (heb ik vandaag gedaan!). Plak er foto's op van uit je favoriete tijdschrift/wat je mooi vind/graag wilt worden/door geïnspireerd word. Tussen al die prenten plak je post-its (of kleine briefjes) met daarop een motivatie. Goede sites hiervoor zijn:  http://www.leukespreuk.nl/spreuken_inspirerend.htm
Je kunt natuurlijk altijd nog je beste vriend Google raadplegen! ;)

Ik hoop dat jullie hier wat aan gehad hebben! 
Heb jij nog tips voor de middelbare school?
x Lucy

zaterdag 14 september 2013

Tips tegen puistjes

7, 14, 21, dat zijn de leeftijden waarop je huid opeens helemaal anders word, en je dus het meeste last hebt van puistjes. De ene knijpt ze uit, de ander doet er een twee meter dikke laag make-up op,... Maar wat is nu eigenlijk het beste? Hier een paar tips!

Voorkom die dikkopjesAls je puistjes kan voorkomen, hoef je niet eens na te denken of je ze moet uitknijpen of niet. Hier zijn enkele tips:
  • Eet veel fruit en noten. Daarin zitten heel veel vitamines. Overdrijf niet met de noten: ze bevatten ook vet.
  • Drink veel water. Als je huid te droog is blijven de dode huidcellen gewoon op je huid zitten. Die verstoppen dan weer je poriën en veroorzaken puistjes
  • Stress veroorzaakt puistjes. Verminder je stress door te sporten.
  • Zonlicht en frisse lucht zorgen voor vitamine D. Die vitamine maakt je huid gezonder.
  • Blijf van je gezicht! Er wonen vaak veel bacteriën op je handen, laat ze dus niet verhuizen naar je gelaat.
  • Vervang je kussensloop regelmatig. Na een tijdje wordt zo'n lap stof een broeihaard van bacteriën.
  • Als je gaat douchen, was dan eerst je haar en daarna je gezicht. Zo blijven er zeker geen zeepresten plakken. Die resten kunnen ook de oorzaak zijn van puistjes op je rug.
Eigenlijk komt het erop neer dat je er best een gezonde levensstijl op nahoudt. Eindelijk een reden om te gaan sporten!

Oh nee, toch een puist
Als je dan toch een puistje krijgt, is het niet makkelijk om eraf te blijven. Toch is dat het beste wat je kan doen. Hier zijn de voordelen die je hebt als je niet knijpt:
  • Je krijgt geen littekentjes.
  • De puist wordt geen wondje, dus kan ook de rest van je gezicht niet infecteren.
  • Puisten uitknijpen doet pijn!
  • Een wondje heeft meer tijd nodig om te genezen dan een puistje. 

Die puist moet NU weg
Natuurlijk heeft niemand zin om twee weken lang met een puist op haar gezicht te lopen. Daarom nog enkele tips om snel van zo'n ding af te geraken.
  • Smeer er voordat je naar bed gaat wat tandpasta op, die droogt je puist uit
  • Zinkzalf werkt ook goed
  • Was je gezicht 2x per dag met een reinigingslotion.

Dan toch knijpen?
Als je al onze raad toch in de wind wilt slaan, knijp dan hygiënisch!
  • Was je handen met zeep of desinfecterende gel
  • Doe twee tissues om je vingers
  • Zorg dat je huid proper is, en liefst gewassen met warm water (zo staan je poriën open)
  • Gebruik je wijsvingers om te knijpen
  • Knijp niet te dicht tegen de puist, zo krijg je wondjes!
  • Probeer je nagels niet te gebruiken
  • Als er bloed uitkomt, stop dan.
  • Reinig je gezicht opnieuw

Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad! 
xxLucy

dinsdag 3 september 2013

Zelf een haarmasker maken

Hey allemaal!
Droog haar? Doe er iets aan! 
Met dit handige haarmasker heb je in no-time glanzende lokken! Mijn vriendin heeft het uitgeprobeerd en ze is héél blij met het resultaat.
Ik weet dus wat doen vanavond ;)

Easy-home-made-haarmasker
Eieren, vooral de dooiers meebepaald, zijn rijk aan proteïnen. Het is ook hét keukenmiddeltje tegen roos. Door je haar met eieren te wassen, wordt hetzachter en zal het meer glanzen.
Wat heb je nodig?
  • 2 eieren
  • 2 soeplepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie of notenolie
  • Een kom
  • Een milde shampoo

Aan de slag!

  1. Klop twee eieren op in een kom en voeg twee eetlepels citroensap en olijfolie/notenolie toe. Mix alles tot een gladde substantie.
  2. Masseer het in je haar gedurende 5 minuten.
  3. Laat het dan nog eens 15 minuten inwerken.
  4. Was je haar met een milde shampoo.


Hoe was het voor de rest op school? 
xx Lucy

zaterdag 24 augustus 2013

De 7 schoonheden

Hellooooo
Twee blogberichten op één dag! Wat een luxe! ;)
Ik heb net op een website (www.vrouwblog.nl) 7 "schoonheden" van een vrouw gevonden. Deze zijn wel redelijk interessant. Want wist je dat die vervelende sproeten als aantrekkelijk worden beschouwd?
Ik som ze even op:

1. Blauwe ogen met bruin haar of bruine ogen met blond haar
Deze kleurencombinaties komen niet vaak voor, maar zorgen wel voor een zeer mooie uitstraling.

2. Lange en gekrulde wimpers
Lange en gekrulde wimpers zijn natuurlijk geweldig, maar het blijft twijfelachtig wanneer je nou precies spreekt over lange winpers.

3. Moedervlekje links of rechts boven je lip
Inderdaad een moedervlekje à la Marilyn Monroe wordt gezien als teken van ultime schoonheid.

4. Spleetje tussen de tanden
Hoewel je het zelf misschien niet zo charmant vindt, een spleetje tussen de tanden wordt toch echt gezien als aantrekkelijk.

5. Sproeten
Ondanks dat de meeste vrouwen niet echt blij zijn met hun sproeten, behoren ze toch tot 1 van de 7 schoonheden.

6. Kuiltjes in je kin of wangen
Kuiltjes in je kin of wangen als je lacht of gewoon altijd worden gezien als een kenmerk van echte schoonheid.

7. Amandelvormige ogen
Amandelvormige ogen zijn ogen die aan de zijkant net wat groter zijn, zoals bij Angelina Jolie. Deze vorm zorgt voor een verleidelijke oogopslag.


Hoeveel heb jij er? 
xxLucy

Nog meer tips om mooi op de foto te staan

Ik heb al een tijdje niet meer geblogd, dat vind ik heel jammer. Maar ja, te weinig tijd :(

Vandaag wil ik weer een paar tips geven om beter op de foto te staan. Want die dingen komen altijd van pas. Ook binnenkort beginnen de scholen weer (ween-pruil-zucht), en dan komen er natuurlijk weer klasfoto's!

1. Draai een beetje

Dit is een tip om te voorkomen dat camera’s dikker maken. Door je bovenlichaam een klein beetje te draaien, zodat je schuin op de foto staat lijk je dunner. Wat ook kan helpen is om je hand in je heup te zetten en je schouders een beetje te laten hangen. Op die manier lijk je langer en leg je accent op je taille.

2. Kin omhoog

Dit is een tip om te voorkomen dat camera’s dikker maken. Door je bovenlichaam een klein beetje te draaien, zodat je schuin op de foto staat lijk je dunner. Wat ook kan helpen is om je hand in je heup te zetten en je schouders een beetje te laten hangen. Op die manier lijk je langer en leg je accent op je taille.

3. Mooie kant

Kijk nooit recht in de camera. Iedereen heeft een mooie kant, omdat geen enkel gezicht symmetrisch* is. Bepaal in de spiegel welk deel van je gezicht er beter uitziet en draai dat stuk naar de camera. Kijk iets boven de lens zodat je ogen iets groter zijn en trek je wenkbrauwen een beetje op (zodat je niet boos lijkt te kijken).

*symmetrisch: als je je gezicht in twee zou kunnen delen, zouden beide helften er precies hetzelfde uitzien ~ mensengezichten zijn nooit symmetrisch ~ iemand met een symmetrischer gezicht, word vaak mooier gevonden

4. Glimlach spontaan

Als je nog even moet wachten op de foto begin dan niet alvast te glimlachen. Doe dit ook niet te breed zodat je je tandvlees ziet. Lach op het moment dat de flits komt, want dat ziet er het mooiste en natuurlijkste uit. Doe je tong tegen je gehemelte en vergeet niet dat je ogen ook moeten lachen.
Laat vooral zien dat je plezier hebt in de foto, dus lach niet té geforceerd!

5. Poeder je gezicht af

Glimmende dingen op je huid vallen extra op, op de camera. Gebruik geen highliter als je weet dat je op foto’s komt te staan. Als er op warme dagen veel gefotografeerd wordt, neem dan een poeder mee in je tas. Zo kun je op elk moment nog even de glimmende laag van je huid verbergen.


Ziezo!
Verder wens ik je nog een mooie vakantie (met hopelijk mooi weer) en een tof schooljaar met leuke leerkracht(en) en klasgenoten!!
xx Lucy

maandag 10 juni 2013

Tandenborstels

Als je vraagt aan mensen waarvoor een tandenborstel dient, antwoorden ze spontaan: "om je tanden te poetsen natuurlijk!"
Maar wist je dat je meer dingen met dat goedkope ding kunt doen?

Tanden poetsen
Het meest logische: met een tandenborstel poets je je tanden. Duhuh :)

Prima ballerina dot


Heb je ooit al eens iemand zien rondlopen met de perfecte dot zonder ook maar één pluisje? En wil je het geheim weten?
Tandenborstels.
Spuit een beetje haarlak op je tandenborstel en kam de pluisjes glad waar nodig. Hierna spuit je nog wat op het geheel.

Sexy lipbite


Wil je van die mooie volle natuurlijke lippen? Wrijf dan eens zachtjes met je tandenborstel over je lippen. Hierdoor gaat het bloed erin beter stromen en verwijder je schilfertjes (of hoe dat ook heet).

Simpel niet? En tegenwoordig vind je al tandenborstels voor 2 euro!

xxLucy

Tips tegen wallen

Helloo allemaal!
Binnenkort heb ik weer examens, en dan krijg ik altijd verschrikkelijke last van wallen. Dat is natuurlijk van vermoeidheid, maar wallen kunnen ook door andere dingen veroorzaakt worden (roken, onvoldoende water,...)
Hoe dan ook, ik wil graag wat tips geven om deze vervelende dingen weg te werken!
  • Reinig je huid: Zorg ervoor dat je elke avond voor je in bed kruipt grondig je gezicht schoon maakt. Zuiveren en reinigen kan met allerlei producten zoals reinigingsmelk, lotion, tonic,... Ook scrubs zijn effectief maar niet dagelijks te gebruiken.
  • Voeding: Drink veel water (1,5 liter per dag is aanbevolen) en eet gezond. Om wallen te voorkomen zorg je best dat je veel kalium opneemt. Kalium zit onder andere in banaan, aardappel, melk, brood, vlees, noten, gedroogde vruchten,...
  • Thee: Leg twee zakjes lauwwarme kamillethee op je ogen en laat intrekken. Werkt trouwens ontzettend ontspannend.
  • Melk en citroen: Meng een eetlepel melk met drie druppels citroensap en dompel hier twee watteschijfjes in onder, leg ze op je ogen en laat een kwartiertje intrekken.
  • Komkommer: Snij twee dikke plakken komkommer en leg ze in de ijskast gedurende een halfuur. Leg ze daarna voor 5 minuten op je ogen.
  • Aardappel: Snij twee dunne schijfjes aardappel en leg ze op je wallen, 20 minutenlang. Spoel achteraf je ogen niet af!
  • Lepels: Leg 's nachts twee theelepeltjes in de diepvries. Houd ze 's ochtends tegen je wallen. (Gebruik een stukje keukenpapier of een zakdoek om die ertussen te houden zodat je huid niet aan de lepel vriest). Enkele seconden volstaat.
  • Masseren: Je kan je wallen ook masseren. Begin dichtbij je ooghoek en druk met je vingers zacht op de huid. Ga zo door over het hele gebied onder je ogen.
  • Concealer: Als niets helpt kan je ook gewoon camoufleren met een camouflagestick of een concealer. Zorg er altijd voor dat de kleur van je concealer lichter is dan die van je foundation.
xxxLucy

zaterdag 1 juni 2013

Zelf een liedje schrijven

Steeds vaker krijg ik mailtjes met de vraag: "Hoe schrijf ik een mooi liedje?" Om eerlijk te zijn heb ik het zelf ook nog nooit gedaan (ik kwam nooit verder dan 3 regels :P) maar ik wil toch een paar tips geven...

Begin je met een liedje te schrijven, dan moet je altijd eerst goed weten welk thema je gebruikt. Droevig, blij, verliefd,…
De stijl van je liedje hangt van jezelf en je emoties af. Dit bepaalt echter ook je publiek. Kijk maar naar beroemde zangers.

Je wil natuurlijk met je eigen instrument een liedje schrijven. Gitaar, piano,… Whatever.
Met de gitaar heb ik wel een aantal handige tips. Em-C-G-D word het vaakst gebruikt om een droevig liedje te schrijven.
A-C-G-D word meer gebruikt voor vrolijke liedjes. Boze liedjes hebben vaak de akkoorden Am-C-F-G.
Ik zeg nu niet dat je deze akkoorden daarvoor persé moet gebruiken. Het is gewoon een tip om gemakkelijker op weg te komen, er zijn immers 100den sets van akkoorden!
Bij sommige liedjes heb je zelfs al met 2 akkoorden genoeg voor een hit.

Nog meer tips;
Als je niet weet wanneer je moet beginnen, forceer je dat het best niet.
Zorg ervoor dat je altijd een notitieboekje bij de hand hebt of zoek een notitieblok op je gsm. Zo kun je altijd en overal regels en melodietjes opschrijven die in je opkomen. Elk liedje begint met 2 woordjes die toevallig rijmen, en op het einde heb je opeens een prachtige melodie.
Als je een hit wilt schrijven zorg je het best voor een teaser. Dat is iets wat altijd terugkomt en waar je na een tijdje extra op wilt letten. Als je leert is je markeerstift bijvoorbeeld je teaser. Kun je iets speciaals met je stem? Probeer dit op een originele manier in je liedje te verwerken. Zo zullen mensen het steeds opnieuw willen beluisteren.

Vergeet niet af te kijken bij de rest. Klinkt gek, maar zo ontdek je wat mensen graag beluisteren.

Als je je liedje wilt doorsturen naar een producer ofzo, moet je ervoor zorgen dat het écht af is. Onthoud dat mensen die al eens iets hebben opgestuurd en niet zijn doorgegaan, worden nadien gewoon meteen in de prullenmand gegooid. Neem het liedje dus op, speel eens een ander ritme,… Zo kun je de beste versie eruit kiezen en maak je meer kans!

Laat niet meteen als je 2 regels hebt ze trots zien aan een vriendin/ouder/… Als die er niets aan vinden, gaat je zelfvertrouwen omlaag. Wacht, ik maak een voorbeeld…
Je hebt net een half liedje af dat je aan iedereen wilt laten horen. Je stuurt het dus op naar je beste vriendin. Een paar uur later krijg je een mailtje terug.

Hey Hipsalido,
Leuk melodietje, alleen aan het einde word het nogal saai. En moest die gitaarsolo nu echt?
Groetjes Hupsalidee

Je vriendin bedoeld dit natuurlijk goed maar hoe zou jij je voelen als je dit mailtje aankreeg? Zou je je liedje helemaal herschrijven? Hou het dus een tijdje voor jezelf. Pas als je écht jouw eigen hit te pakken hebt kun je iemand op de hoogte brengen…

Ben je goed in Engels? Nee? No worries, niet elk nederlandstalig liedje moet zoals dat van Frans De Bauwer klinken!

Kijk maar naar Gers Pardoel! 

Veel schrijfplezier!
xxLucy

zondag 26 mei 2013

Lijst van dingen die je moet doen als je down bent

- niet meer down zijn
- andere mensen complimenten geven (zo krijg je er terug ;))
- je mooiste kleren aantrekken
- als je boos bent op iemand: een boze brief naar hem/haar schrijven en niet versturen (bv: hey stomme                                 puistenkop, ik heb je niet nodig) (hierbij is het echt wel belangrijk dat je dat niet verstuurt)
- een boterham met warme chocolade saus en schijfjes banaan eten
- fietsen/wandelen met de hond (door te bewegen krijg je positieve energie)
- kijk naar een comedy met je vriendinnen
- teken/schrijf/fotografeer (wees creatief)
- zoek tips op internet om voor je haar/puistjes/...
- kijk grappige filmpjes op internet
- sms/bel/spreek af met iemand die je aan het lachen maakt
- leer de "cupsong" met je beste vriendin (http://www.youtube.com/watch?v=cmSbXsFE3l8)
- probeer eens om je emoties te uiten op je make-up: breng zwarte eyeliner aan, een zwart kleedje, bleek gezichtspoeder,... (een beetje zoals Gothics) en lach dan omdat je er zo raar uitziet
- naar de GEWELDIGE site van Lucy gaan en op het tabblad van "Words Of Inspiration" klikken ;)
- een nieuw sociaal acount aanmaken (Instagram, Facebook, Twitter, We Heart It,...)
- een eigen blog aanmaken
- dingen verzinnen om hierbij te zetten en ze in een reactie hieronder zetten (hint)
- ...

Lang én gezond haar!

De achtergrond van dit bericht is wit, dat komt omdat ik anders geen foto's kon invoeren :-/

Wie wil er nu niet graag gezond én lang haar? Je ziet foto's genoeg die je stikjaloers vinden. Ik heb wat opzoekwerk verricht en deze tips schijnen heel goed te helpen...

Een paar van die (best wel irritante) foto's... 
Bron foto's: www.weheartit.com





Ok, genoeg ge-jaloers-gemaakt (woord dat ik net heb uitgevonden), hier komen mijn tips!

Ga voor een gezond dieet

Ga voor voeding die veel proteïnen, ijzer, multivitaminen, vitamine B, C, A en E bevat. Deze zorgen voor gezonde lokken die sneller groeien en minder snel uitvallen. Waar vind je die wondermiddeltjes?
  • Proteïnen: melkproducten, vis, kip, bonen, noten, zaden en linzen
  • Ijzer: spinazie, vlees, abrikozen, lever, appels en rozijnen
  • Vitamine C: guave, kiwi, aardbeien, papaja en citrusvruchten
  • Vitamine B: voedingssupplementen met vitamine B
  • Vitamine E: spinazie, broccoli, rode pepers, noten, tropische vruchten
  • Vitamine A: lever, zoete aardappelen, groene groenten en eieren

Geef je schedel tijdig een massagetips haargroei

Door je schedel af en toe te masseren stimuleer je de bloedcirculatie. Zo verkrijg je sneller gezond en glanzend haar. Omdat de haarzakjes eveneens gestimuleerd worden zullen je haren ook sneller groeien. Je hoofd zo’n 10 minuten masseren met olie is een trucje dat al werd gebruikt in de oudheid. Zo wordt je hoofdhuid meteen gevoed en zullen je lokken er enkel beter uit zien. Naargelang je haartype gebruik je best een zware of een lichtere olie.

  • Natuurlijk krullend haar: zware olie zoals olijfolie, palmolie en koolzaadolie
  • Natuurlijk golvend haar: medium olie zoals jojoba olie, kokosolie en amandelolie
  • Dunner stijl haar: lichtere olie zoals sesamzaadolie, druivenpitolie en abrikozenpitolie
Eens je je haar gemasseerd hebt kan je je haar uitwassen met shampoo, maar laat de conditioner achterwege. Laat je haar nadien natuurlijk drogen.

Gebruik kokosolie als pre-conditioner

Telkens je je haar was verlies je proteïnen in je haar. Om dit te voorkomen kan je best voor je je haar wast kokosolie in je haar masseren. Laat het goedje zo’n 20 minuten zitten en stap nadien gewoon de douche in. Je hoeft hier eveneens geen conditioner meer te gebruiken. Je kan dit trucje ook gebruiken voor je naar het strand gaat. Zo geraken je haren minder snel beschadigd door zon & zee.

Pas op bij het borstelen en kammen

Haar is brozer als het nat is dus kan het ook sneller breken als je vochtig haar kamt. Wil je je haar toch kammen terwijl het nat is, gebruik dan eerder je vingers. Als het droger is ga je best voor een kam met brede tanden. Door je haar te kammen verspreid je de haarolie beter tot aan de drogere puntjes, reinig je het minimaal en stimuleer je haargroei. Vergeet je borstel of kam niet tijdig te reinigen met shampoo of bakpoeder.

Vermijdt rotzooi

Tabak, alcohol, suikers en vetten zorgen allemaal voor een verminderde haargroei en futlozer haar. Probeer daarom enorm te letten op deze zaken. Je mag wel eens zondigen, maar probeer deze producten toch uit je dagelijkse leven te schrappen.

Beauty and co: Vlecht met sjaal

Heb je een supertof nieuw kleedje gekocht in de zomer? Maar vind je geen enkel accesoire behalve die sjaal die achteraan in je kast ligt? Geen nood! Dit filmpje vond ik op internet....






zaterdag 18 mei 2013

NOG meer buttoninspiratie

Een tijdje geleden kon je een bericht lezen met allerlei inspiratie voor oude knopen. Onlangs heb ik een leuke afbeelding gevonden op http://coeur-blonde.blogspot.nl en ik heb geprobeerd om die ook eens te maken. Het is helemaal niet zo moeilijk. 
Je hebt gewoon een paar speldjes, oude knopen en lijm nodig!


zondag 5 mei 2013

Test zingen

Ik deed dus een test om te zien of ik kon zingen...
Mijn commentaar:

Je kunt heel goed zingen maar je durft niet. Zo goed op een podium te staan! Probeer het is een keer voor alleen je familie!

Wil je deze test ook doen? Ga dan naar:  http://www.alle-tests.nl/quiz30/quiz/1364316177/Kan-ik-goed-zingen

xxLucy

zaterdag 27 april 2013

dinsdag 16 april 2013

Nieuw tabblad: Words of Inspiration!

Hey allemaal!
Weer een tijdje geleden, maar ook nu geen uitgebreid blogbericht :(
Wel even een nieuwtje: weer een nieuw tabblad!
Als ik me "down" voel ga ik allerlei oppeppende tekstjes en quotes zoeken op internet. Meestal vind je dat gemakkelijk, daarom ga ik daar een beetje mijn favorieten verzamelen =)
Neem daar dus zeker eens een kijkje!
xxLucy

maandag 8 april 2013

Button insiration

Ben je de oude doos aan het oprommelen en vind je kilo's oude, kleurrijke buttons? Niet weggooien! Hier is wat inspiratie...






Button inspiration

Photobucket

De trui van Jessie J


Photobucket

Je kunt er natuurlijk ook mooie foto's mee maken.... (zelfgemaakt :))


Photobucket

Of wat dacht je van een mooie tas?

Photobucket

Een zwarte, saaie trui opleuken...

Photobucket

Of een jeansvestje....

Photobucket

Wat dacht je van deze ringen?


Je ziet, je kunt eindeloos veel dingen met deze dingen doen. Zo maak je ook je eigen droomaccessoires en geef je je outfit net dat íetsje meer... 
Hiermee kun je trouwens ook nooit gefopt worden door je grote "rivale" (want denk maar aan al die arme meisjes die het risico lopen om hetzelfde te dragen op dat speciale feest...)

Veel succes en fantaseerwerk toegewenst :D
xxLucy


maandag 25 maart 2013

Wat voor liefdestype ben jij?

Wat voor liefdestype ben jij? Wel, eigenlijk vroeg ik het me ook al een tijdje af. Dus raadde een vriendin mij een handige test aan. Ze stellen je allerlei situaties voor en jij moet het prentje dat het best bij je past naar de foto slepen. Ik ben het romantische type...

Voor de test:
http://no-or-go.sense.info/

Als je nog meer vragen op seksueel vlak enzo hebt kun je ook naar de website: http://www.sense.info/

xxLucy

zondag 24 maart 2013

Wicca

Hey Vines,
Vandaag gaan we het nog eens hebben over "serieuze" dingen :P

Mijn vriendin is net gedumpt door haar vriendje. Ze kan hem maar niet vergeten. Daarom heb ik een paar leuke dingen bedacht om dat toch te doen. Het is niet echt Voodoo maar ook geen Wicca.
Hier moet je altijd mee opletten trouwens. Het is net als autorijden, als je niet weet hoe het moet is het levensgevaarlijk. 

Wat ik ook nog wil zeggen is: wens nooit iemand dood of ziekte toe! Heel veel mensen vinden dit wel grappig en leuk maar je weet niet hoe sterk deze krachten zijn!
Doe daarom dan alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft,... ook NOOIT glaasjedraai!
Voor diegene die dit niet kennen: je komt samen met een paar vrienden en ieder legt een vinger op een glas dat op een OUIJA-bord staat. Op zo'n bord staat het alfabet en ja en neen. 
Dan roep je een geest op, je vraagt dan bijvoorbeeld: is hier een geest? Als het glas naar 'ja' verschuift is hij er inderdaad. Maar geesten zijn zeer listig (sorry geesten). Ookal vraag je: is dit een goede geest? en antwoord hij ja, dan weet je het nog niet zeker. Zonder dat je het weet beheerst deze geest langzaam je lichaam. 



Dit is een voorbeeld van zo'n OUIJA-bord. Als er een geest is, laat hij het glas naar het juiste antwoord verschuiven.


Ik verplicht je niet om dit te geloven maar mijn vriendin (Diana) is een wicca (een goede heks dus).

Nou ja, dus bedacht ik een paar leuke dingen... Ze werken natuurlijk niet echt (voor zover ik weet) maar het is toch leuk om te doen. Iedereen vergeet op zijn eigen manier. Trouwens, terwijl je dit doet, denk je toch niet aan hem!


Allereerst hebben we fruitsap gemaakt (klinkt gek, ik weet het). We deden alsof een appelsien die jongen was en we persten hem helemaal uit. Daarna namen we een mooi glas en versierden we dat helemaal (suiker op de rand, een schijfje citroen op de rand,...). Toen dronken we het héél traag op. 
Ze
Wat je ook kunt doen is om al je leuke herinneringen op een papiertje schrijven en dat dan verbranden met een kaars of met een kampvuur (doe je het best buiten dus). Zeg bij elk briefje bijvoorbeeld: "ik wil je vergeten". 

Zo kun je zelf nog een aantal dingen bedenken. De meeste mensen zeggen dat het alleen werkt als je erin gelooft, maar eigenlijk is de truk hierbij dat je dan bezig met iets anders bezig bent. Hierdoor vergeet je hem dus een beetje.

De kunst is om door te denken, en niet zoals een dronken chauffeur achter het stuur van een vrachtauto te kruipen.
xxLucy




zaterdag 23 maart 2013

Mode....

Heb je ook wel eens dat gevoel dat je écht niet wat je moet aantrekken? Ik heb daar een vrij logische verklaring voor...

Ik las eens in een mode tijdschrift een interview met een beroemd ontwerper. Ze vroegen hem of hij tips had om kleren te kiezen.
Bij een nieuwe dag én bij het winkelen!

Kleren kiezen 's morgens

Hoe komt het eigenlijk dat we daar 's morgens zoveel moeite bij hebben? Volgens die ontwerper kwam dat omdat we dan nog niet weten hoe we ons voelen (dan ben je nog niet goed wakker :P).
Hij zei dat we die kleuren volgens het gevoel kiezen, en elke kleur heeft een gevoel. Er stond een lijstje bij, dus als je dat afdrukt en in je kast (of er toch niet ver naast) hangt hoef je (bijna) nooit meer te twijfelen!

Roze: verzacht, stemt vriendelijk

Geel: vergroot, maakt je vrolijk, geeft je energie

Wit: zuivert, verlevendigt andere kleuren die ermee gecombineerd worden

Zwartmaakt streng, straalt autoriteit uit, bevordert onafhankelijkheid (voor als je juffrouw moet spelen :D) 

Oranje: maakt vrolijk, beveelt, stimuleert eetlust en conversatie en liefdadigheid

Rood: stimuleert, dramatiseert, straalt passie uit

Groen: brengt in balans, normaliseert, verfrist, moedigt emotionele groei aan

Paars: maakt comfortabel, spiritueel, creeërt mysterie en bevordert intuïtie

Blauw: ontspant, verfrist, verkoelt, geeft rustige en vredige stemmingen



Wat ook altijd handig blijft, is dat je 's avonds je kleren al klaarlegt. Zo spaar je tijd uit. 
Als je bv een spreekbeurt moet doen, kies je best basic clothes.
Als je dan net zo'n speciaal topje/rokje/... wilde aandoen, zou ik dat toch uitstellen naar een andere dag.
Natuurlijk ziet het er bij je thuis fantàstisch uit maar dan sta je voor je klas en vervloek je jezelf (geloof me, ik heb het vaak genoeg meegemaakt). 
Als je dan toch eens wilt experimenteren doe het dan op een woensdag of tijdens een examen (ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar bij mijn school mag je dan al om 10 uur gaan).
Wat dan ook handig is, zijn reserve kleren...



Tips voor bij het winkelen

Als je weer voor nieuwe kleren gaat, leg dan de dag ervoor eens al je comfortabele/favoriete/... kleren op bed. En wat ligt er nu nog in de kast? Zo zie je wat in de winkel geweldig lijkt en op school toch niet zo'n goed idee is. Zorg er dan voor dat je dit soort kleding niet meer koopt. Maak eventueel een lijstje met de stijlen die je het liefst draagt.
Zo merk je dat je na een tijd je hele kleerkast weer gebruikt!



Zo, ik hoop dat je er wat aan gehad hebt!
xxLucy


dinsdag 12 maart 2013

Examens...

ZOOT!!
Net even naar de statistieken van mijn blog gekeken...
Meer dan 900 weergaven!!
Bedankt allemaal!


Volgende week heb ik examens, bah. Maar daarna wel twee volle weken vakantie! Wie gaat wat doen?
Oh ja... In de vakantie zal ik niet vaak thuis zijn, sorry :S
To the point, ik zoek mede-bloggers! Ik ben al veel te lang niet meer aan het bloggen en dat vind ik bijzonder jammer... Zeker als ik weet dat er zo'n honderd mensen op zitten wachten :S
Dus als je houdt van bloggen en creatief bent kom je zeker in aanmerking.
Stuur een mailtje naar: demilucyvines@hotmail.com met daarin je naam en hobbys. Omschrijf ook in een paar zinnen waarom jij gekozen zou moeten worden!

Alvast hartelijk bedankt, en heel veel succes met jullie examens aan allen!!

xxLucy

Paarden fotograferen

Paarden... Wie is er nu niet gefascineerd door deze prachtige dieren? Ik alvast wel :P
Ik heb thuis 3 prachtige paarden staan, stuk voor stuk schatten van beesten. Onlangs heb ik ook een nieuwe gekocht, Silver.
Hem ben ik nu aan het opleren tot een prachtig, zadelmak paard. 

En dat lukt heel goed!

Vandaag blog ik eens over hoe je een paard kunt fotograferen. 
Want er zijn natuurlijk meer dan honderd manieren.

Allereerst moet je het thema kiezen: wil je het paard in zijn ware aard fotograferen? Of wil je misschien de hechte band tussen paard en ruiter laten zien? Dat moet je allemaal uitzoeken voor je begint te fotograferen.

Ik geef je hier een mini-cursus paardenfotografie. De meeste foto's zijn niet van mij. Maar de link naar de fotograaf staat er steeds bij...




Paarden fotograferen doe je nooit in je ééntje. Meestal heb je:
- een aandachttrekker (laat paard naar de juiste richting kijken)
- een opjager (voor als je een paard galopperend wil fotograferen)

Dit zijn de twee mensen die ik altijd gebruik. Je kunt natuurlijk nog veel meer verzinnen...
foto: http://www.hypofocus.com/index.php?tid=12





Als je een foto zoals deze wilt, moet je wel een eigen paard hebben of lenen. Dit soort foto's kun je namelijk niet zomaar in de wei trekken.
Hoe doe je het?

Zet een paard (met of zonder halster) in een donkere schuur met een opening (hoe donkerder de schuur en hoe groter de opening hoe liever). Zet het paard net voor de opening in de pose die jij graag ziet. Hiermee kun je variëren. Achteraf kun je natuurlijk de kleinigheden nog wat bijwerken en de achtergrond eventueel nog wat zwarter maken.
foto: http://www.bestiafotografie.be/







Bij een "true-friendship" reportage vind ik zwart-wit het mooiste effect. De ruiter moet er niet persé opzitten. Zorg ervoor dat beide modellen op hun gemak  zijn. Maak een grapje, een complimentje over de ruiter. Geef het paard een snoepje,...
Je moet er wel voor zorgen dat je ziet dat deze twee wezens vreselijk veel om elkaar geven. Laat ze dus niet altijd recht in de camera kijken, maar naar elkaar.
foto: http://www.bestiafotografie.be/

paardblog.jpg

Deze foto's geven altijd een apart effect, maar ze zijn absoluut niet voor elk paard geschikt!
Als je een dik of ondervoed paard hebt om te fotograferen, mag je hiermee absoluut niet mee beginnen. Voor paarden met een aalstreep of een sterk gebouwd achterwerk, zet je deze eigenschappen nog meer in de kijker. Ideaal voor haflingers, fjorden of nog andere sterk gebouwde paarden. 
foto: http://reneamb.wordpress.com/tag/paard/




Eén van de grootste blunders in de paardenfotografie: het paard dat tegen de rand loopt. Niet letterlijk natuurlijk.
Als je een galopperend paard fotografeert heb je soms de pech dat het paard zijn neus nét tegen de rand komt. Hiermee heb je nooit succes, omdat wij mensen dat onnatuurlijk vinden. We zien het alsof het paard er écht tegenaan loopt. Dit is helaas moeilijk weg te werken...




















Als je het geluk hebt om een veulentje (baby paardje) te kunnen fotograferen, ben ik echt ontzettend jaloers.

Bij veulentjes heb je meer dan duizenden leuke mogelijkheden om dit wondere beestje leuk op de camera te brengen. Je kunt hem samen met een ander veulentje in de wei zetten (of samen met zijn moeder), je legt een nieuw voorwerp in de wei (een bal, stok,...) en je hebt zijn aandacht al.

Een handig trukje bij een veulentje: fotografeer het in kikkerperspectief (zoals ik het noem :)). Hierdoor heb je alle details op een zeer orginele manier en lijkt het veulentje groter. 

Let hier wel op: deze kleine paardjes zijn zeer speels en echte deugnieten. Hou je camera en materiaal dus altijd goed in het oog, want dat ziet er wel smakelijk uit...
Let ook op voor de moeder. Als ze niet wilt dat ze dichterbij komt, doe je dat ook niet. 
Als je een veulentje achteraf nog moet trainen ofzo, laat je hem best ook niet alleen in de wei. Hij kan dan zeer bang worden en als hij je achteraf weer tegenkomt kan hij hier terug aan denken.



Ook nog een goed boek over paardenfotografie: http://www.paardenfotografieboek.nl/
Verkrijgbaar in PDF (19.95 euro) en gedrukt (29.95 euro)

Ik hoop dat je er wat aan gehad hebt. 
Resultaten mogen altijd opgestuurd worden naar mijn e-mail:
lucydemivines@hotmail.com

Nog veel fotografie-plezier!!
xxLucy

zondag 24 februari 2013

Mail?

Als je me iets wilt laten weten of gewoon even een mailtje wilt sturen of whatever kun je dat doen naar:

                                                      lucydemivines@hotmail.com

Ik reageer ook op liefdesproblemen etc. Ook mensen die een mailvriendin zoeken zijn welkom...

xoxLucy

De prinses die 100 jaar slapen moest

Het is alweer een tijd geleden dat ik nog eens geblogd heb. 

Ik ben nu echt in de cliché mood. Dat komt omdat we een toneel op school moeten doen. Romeo en Julia in onze tijd (kreun kreun).
Mijn crush speelt Romeo en ik ben Julia (vraag maar niet verder).
Goed, als je dus echt niet tegen cliché dingen kunt, zou ik gewoon op het rode kruisje bovenaan dit venster klikken...

Er waren eens...
Er waren eens een beeldschone prins, Thomas, en prinses, Pandora. Ze waren net tien jaar oud en kwamen uit verschillende koninkrijken. Toch hadden ze besloten dat ze later zouden trouwen met elkaar. Ze reden elke dag op hun prachtige witte paarden. Samen reden ze dan door het bos en de velden. En als ze door het dorp draafden zeiden de mensen: "Ach kijk, daar heb je ze weer. Wat is het toch een prachtig stel." En dan gingen ze verder met hun werk.

Op een dag ging de prinses alleen rijden, want de prins was ziek.
Toen de prins de volgende dag weer beter was, reed hij met zijn paard naar het kasteel van "zijn" prinses. De koning en koningin zeiden hem dat de prinses betoverd was, en dat ze honderd jaar moest slapen. De prins wilde haar zien. Maar dat was niet toegestaan. Zo gingen er dagen, weken, maanden voorbij. 
En elke dag ging de prins vragen of hij even naar de prinses mocht kijken. Maar het antwoord bleef "nee"...

Toen de prins 16 was, had hij er genoeg van. Hij reed woedend naar het kasteel en zei tegen de koning: "Een prinses kan helemaal geen 100 jaar slapen! Ik wil haar zien!" De koning schrok van de prins en tot grote verbazing knikte hij. Prins Thomas ging de kamer binnen en zag zijn prinses liggen. Ze zag er mager en uitgemergeld uit. Maar ze ademde niet. "Ze is dood," fluisterde de prins. Hij werd gek van verdriet. Toen nam hij een dolk en stak die recht in zijn hart. Zo lagen de twee geliefden naast elkaar...

Op dat moment werd er een veulen geboren, pikzwart over heel zijn lichaam, met op zijn hoofd een klein blesje in de vorm van een hart. Wat niemand in het koninkrijk wist, was dat de zielen van de prins en de prinses in dat paard verborgen waren. 
Hun liefde voor paarden had hen misschien uit elkaar gedreven, maar ook weer samengebracht. Zo konden ze altijd samen blijven. Voor eeuwig en altijd...