maandag 25 maart 2013

Wat voor liefdestype ben jij?

Wat voor liefdestype ben jij? Wel, eigenlijk vroeg ik het me ook al een tijdje af. Dus raadde een vriendin mij een handige test aan. Ze stellen je allerlei situaties voor en jij moet het prentje dat het best bij je past naar de foto slepen. Ik ben het romantische type...

Voor de test:
http://no-or-go.sense.info/

Als je nog meer vragen op seksueel vlak enzo hebt kun je ook naar de website: http://www.sense.info/

xxLucy

zondag 24 maart 2013

Wicca

Hey Vines,
Vandaag gaan we het nog eens hebben over "serieuze" dingen :P

Mijn vriendin is net gedumpt door haar vriendje. Ze kan hem maar niet vergeten. Daarom heb ik een paar leuke dingen bedacht om dat toch te doen. Het is niet echt Voodoo maar ook geen Wicca.
Hier moet je altijd mee opletten trouwens. Het is net als autorijden, als je niet weet hoe het moet is het levensgevaarlijk. 

Wat ik ook nog wil zeggen is: wens nooit iemand dood of ziekte toe! Heel veel mensen vinden dit wel grappig en leuk maar je weet niet hoe sterk deze krachten zijn!
Doe daarom dan alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft,... ook NOOIT glaasjedraai!
Voor diegene die dit niet kennen: je komt samen met een paar vrienden en ieder legt een vinger op een glas dat op een OUIJA-bord staat. Op zo'n bord staat het alfabet en ja en neen. 
Dan roep je een geest op, je vraagt dan bijvoorbeeld: is hier een geest? Als het glas naar 'ja' verschuift is hij er inderdaad. Maar geesten zijn zeer listig (sorry geesten). Ookal vraag je: is dit een goede geest? en antwoord hij ja, dan weet je het nog niet zeker. Zonder dat je het weet beheerst deze geest langzaam je lichaam. 



Dit is een voorbeeld van zo'n OUIJA-bord. Als er een geest is, laat hij het glas naar het juiste antwoord verschuiven.


Ik verplicht je niet om dit te geloven maar mijn vriendin (Diana) is een wicca (een goede heks dus).

Nou ja, dus bedacht ik een paar leuke dingen... Ze werken natuurlijk niet echt (voor zover ik weet) maar het is toch leuk om te doen. Iedereen vergeet op zijn eigen manier. Trouwens, terwijl je dit doet, denk je toch niet aan hem!


Allereerst hebben we fruitsap gemaakt (klinkt gek, ik weet het). We deden alsof een appelsien die jongen was en we persten hem helemaal uit. Daarna namen we een mooi glas en versierden we dat helemaal (suiker op de rand, een schijfje citroen op de rand,...). Toen dronken we het héél traag op. 
Ze
Wat je ook kunt doen is om al je leuke herinneringen op een papiertje schrijven en dat dan verbranden met een kaars of met een kampvuur (doe je het best buiten dus). Zeg bij elk briefje bijvoorbeeld: "ik wil je vergeten". 

Zo kun je zelf nog een aantal dingen bedenken. De meeste mensen zeggen dat het alleen werkt als je erin gelooft, maar eigenlijk is de truk hierbij dat je dan bezig met iets anders bezig bent. Hierdoor vergeet je hem dus een beetje.

De kunst is om door te denken, en niet zoals een dronken chauffeur achter het stuur van een vrachtauto te kruipen.
xxLucy




zaterdag 23 maart 2013

Mode....

Heb je ook wel eens dat gevoel dat je écht niet wat je moet aantrekken? Ik heb daar een vrij logische verklaring voor...

Ik las eens in een mode tijdschrift een interview met een beroemd ontwerper. Ze vroegen hem of hij tips had om kleren te kiezen.
Bij een nieuwe dag én bij het winkelen!

Kleren kiezen 's morgens

Hoe komt het eigenlijk dat we daar 's morgens zoveel moeite bij hebben? Volgens die ontwerper kwam dat omdat we dan nog niet weten hoe we ons voelen (dan ben je nog niet goed wakker :P).
Hij zei dat we die kleuren volgens het gevoel kiezen, en elke kleur heeft een gevoel. Er stond een lijstje bij, dus als je dat afdrukt en in je kast (of er toch niet ver naast) hangt hoef je (bijna) nooit meer te twijfelen!

Roze: verzacht, stemt vriendelijk

Geel: vergroot, maakt je vrolijk, geeft je energie

Wit: zuivert, verlevendigt andere kleuren die ermee gecombineerd worden

Zwartmaakt streng, straalt autoriteit uit, bevordert onafhankelijkheid (voor als je juffrouw moet spelen :D) 

Oranje: maakt vrolijk, beveelt, stimuleert eetlust en conversatie en liefdadigheid

Rood: stimuleert, dramatiseert, straalt passie uit

Groen: brengt in balans, normaliseert, verfrist, moedigt emotionele groei aan

Paars: maakt comfortabel, spiritueel, creeërt mysterie en bevordert intuïtie

Blauw: ontspant, verfrist, verkoelt, geeft rustige en vredige stemmingen



Wat ook altijd handig blijft, is dat je 's avonds je kleren al klaarlegt. Zo spaar je tijd uit. 
Als je bv een spreekbeurt moet doen, kies je best basic clothes.
Als je dan net zo'n speciaal topje/rokje/... wilde aandoen, zou ik dat toch uitstellen naar een andere dag.
Natuurlijk ziet het er bij je thuis fantàstisch uit maar dan sta je voor je klas en vervloek je jezelf (geloof me, ik heb het vaak genoeg meegemaakt). 
Als je dan toch eens wilt experimenteren doe het dan op een woensdag of tijdens een examen (ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar bij mijn school mag je dan al om 10 uur gaan).
Wat dan ook handig is, zijn reserve kleren...



Tips voor bij het winkelen

Als je weer voor nieuwe kleren gaat, leg dan de dag ervoor eens al je comfortabele/favoriete/... kleren op bed. En wat ligt er nu nog in de kast? Zo zie je wat in de winkel geweldig lijkt en op school toch niet zo'n goed idee is. Zorg er dan voor dat je dit soort kleding niet meer koopt. Maak eventueel een lijstje met de stijlen die je het liefst draagt.
Zo merk je dat je na een tijd je hele kleerkast weer gebruikt!



Zo, ik hoop dat je er wat aan gehad hebt!
xxLucy


dinsdag 12 maart 2013

Examens...

ZOOT!!
Net even naar de statistieken van mijn blog gekeken...
Meer dan 900 weergaven!!
Bedankt allemaal!


Volgende week heb ik examens, bah. Maar daarna wel twee volle weken vakantie! Wie gaat wat doen?
Oh ja... In de vakantie zal ik niet vaak thuis zijn, sorry :S
To the point, ik zoek mede-bloggers! Ik ben al veel te lang niet meer aan het bloggen en dat vind ik bijzonder jammer... Zeker als ik weet dat er zo'n honderd mensen op zitten wachten :S
Dus als je houdt van bloggen en creatief bent kom je zeker in aanmerking.
Stuur een mailtje naar: demilucyvines@hotmail.com met daarin je naam en hobbys. Omschrijf ook in een paar zinnen waarom jij gekozen zou moeten worden!

Alvast hartelijk bedankt, en heel veel succes met jullie examens aan allen!!

xxLucy

Paarden fotograferen

Paarden... Wie is er nu niet gefascineerd door deze prachtige dieren? Ik alvast wel :P
Ik heb thuis 3 prachtige paarden staan, stuk voor stuk schatten van beesten. Onlangs heb ik ook een nieuwe gekocht, Silver.
Hem ben ik nu aan het opleren tot een prachtig, zadelmak paard. 

En dat lukt heel goed!

Vandaag blog ik eens over hoe je een paard kunt fotograferen. 
Want er zijn natuurlijk meer dan honderd manieren.

Allereerst moet je het thema kiezen: wil je het paard in zijn ware aard fotograferen? Of wil je misschien de hechte band tussen paard en ruiter laten zien? Dat moet je allemaal uitzoeken voor je begint te fotograferen.

Ik geef je hier een mini-cursus paardenfotografie. De meeste foto's zijn niet van mij. Maar de link naar de fotograaf staat er steeds bij...




Paarden fotograferen doe je nooit in je ééntje. Meestal heb je:
- een aandachttrekker (laat paard naar de juiste richting kijken)
- een opjager (voor als je een paard galopperend wil fotograferen)

Dit zijn de twee mensen die ik altijd gebruik. Je kunt natuurlijk nog veel meer verzinnen...
foto: http://www.hypofocus.com/index.php?tid=12





Als je een foto zoals deze wilt, moet je wel een eigen paard hebben of lenen. Dit soort foto's kun je namelijk niet zomaar in de wei trekken.
Hoe doe je het?

Zet een paard (met of zonder halster) in een donkere schuur met een opening (hoe donkerder de schuur en hoe groter de opening hoe liever). Zet het paard net voor de opening in de pose die jij graag ziet. Hiermee kun je variëren. Achteraf kun je natuurlijk de kleinigheden nog wat bijwerken en de achtergrond eventueel nog wat zwarter maken.
foto: http://www.bestiafotografie.be/







Bij een "true-friendship" reportage vind ik zwart-wit het mooiste effect. De ruiter moet er niet persé opzitten. Zorg ervoor dat beide modellen op hun gemak  zijn. Maak een grapje, een complimentje over de ruiter. Geef het paard een snoepje,...
Je moet er wel voor zorgen dat je ziet dat deze twee wezens vreselijk veel om elkaar geven. Laat ze dus niet altijd recht in de camera kijken, maar naar elkaar.
foto: http://www.bestiafotografie.be/

paardblog.jpg

Deze foto's geven altijd een apart effect, maar ze zijn absoluut niet voor elk paard geschikt!
Als je een dik of ondervoed paard hebt om te fotograferen, mag je hiermee absoluut niet mee beginnen. Voor paarden met een aalstreep of een sterk gebouwd achterwerk, zet je deze eigenschappen nog meer in de kijker. Ideaal voor haflingers, fjorden of nog andere sterk gebouwde paarden. 
foto: http://reneamb.wordpress.com/tag/paard/




Eén van de grootste blunders in de paardenfotografie: het paard dat tegen de rand loopt. Niet letterlijk natuurlijk.
Als je een galopperend paard fotografeert heb je soms de pech dat het paard zijn neus nét tegen de rand komt. Hiermee heb je nooit succes, omdat wij mensen dat onnatuurlijk vinden. We zien het alsof het paard er écht tegenaan loopt. Dit is helaas moeilijk weg te werken...




















Als je het geluk hebt om een veulentje (baby paardje) te kunnen fotograferen, ben ik echt ontzettend jaloers.

Bij veulentjes heb je meer dan duizenden leuke mogelijkheden om dit wondere beestje leuk op de camera te brengen. Je kunt hem samen met een ander veulentje in de wei zetten (of samen met zijn moeder), je legt een nieuw voorwerp in de wei (een bal, stok,...) en je hebt zijn aandacht al.

Een handig trukje bij een veulentje: fotografeer het in kikkerperspectief (zoals ik het noem :)). Hierdoor heb je alle details op een zeer orginele manier en lijkt het veulentje groter. 

Let hier wel op: deze kleine paardjes zijn zeer speels en echte deugnieten. Hou je camera en materiaal dus altijd goed in het oog, want dat ziet er wel smakelijk uit...
Let ook op voor de moeder. Als ze niet wilt dat ze dichterbij komt, doe je dat ook niet. 
Als je een veulentje achteraf nog moet trainen ofzo, laat je hem best ook niet alleen in de wei. Hij kan dan zeer bang worden en als hij je achteraf weer tegenkomt kan hij hier terug aan denken.



Ook nog een goed boek over paardenfotografie: http://www.paardenfotografieboek.nl/
Verkrijgbaar in PDF (19.95 euro) en gedrukt (29.95 euro)

Ik hoop dat je er wat aan gehad hebt. 
Resultaten mogen altijd opgestuurd worden naar mijn e-mail:
lucydemivines@hotmail.com

Nog veel fotografie-plezier!!
xxLucy