zaterdag 19 januari 2013

Notitieboekje maken

Zelf een notitieboekje maken

Heb jij dat ook wel eens? Je hebt een geweldig(e) foto/nota/recept/... gevonden en dat wil je natuurlijk ergens bewaren. Maar waar? Genoeg kladjes in de prullenmand maar écht handig is natuurlijk een klein notitieboekje in de bovenste la van je bureau...

Notitieboekjes zijn handig, leuk en altijd een orgineel cadeau. Ik wil er graag één maken voor mijn overleden hondje. Ze is gisteren aan ouderdom gestorven, en ik wil graag een mooie herinnering voor haar maken.

Ik heb verschillende resultaten gevonden (filmpjes, foto's, beschrijvingen,...)

Filmpje

Als eerste plaats ik een filmpje. Zet het geluid maar af, want ze blijft maar door ratelen.
Dit is geen echt notitieboekje maar eerder een soort fotokadertje...


Mijn tip

Als je op het internet zoekt, vind je natuurlijk allerlei shit over bestellen en kortingen. Dat is natuurlijk niet leuk en creatief. Daarom zet ik hieronder mijn tip...

Koop (of zoek) een klein (of groot) leeg notitieboekje. Met of zonder lijntjes. Zoek een leuke lap stof en maak dat vast (met plakband of nietjes) aan de buitenkant van je boekje. 
Versier het verder met knopen en parels. 

Sorry, ik kon echt niets beters vinden...

xoxLucy

vrijdag 18 januari 2013

Winterdingen

Hallo allemaal,
Dat is alweer een tijdje geleden. Allereerst wil ik jullie een gezond en gelukkig 2013 wensen!

Zo, en dan nu mijn blogbericht...

Ik ga het weer eens over mode doen, nou ja mode...
Hier enkele tips voor vervelende winterdingen...

in de winter ziet mijn haar er vaak slap en ongezond uit. Ik denk niet dat ik de enige ben. Daarom heb ik een paar recepten gezocht om zelf te maken waar je je haar gezond mee kunt houden.
Zelf heb ik blond haar daarom dat ik soms zo dom over kom, maar dan zeg ik gewoon: ik ben blond dus hou het simpel, moet je ook eens proberen, dan zwijgen ze wel.

Haarverzorging


Vochtinbrengend en voedend haarmasker

Benodigdheden: 2 wortels, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels havermout, 1 theelepel zoete amandelolie. Rasp de wortels en meng met de andere ingrediënten tot een dikke pasta. Breng dit aan op uw haar en laat enkele minuten intrekken. Spoel goed uit en was uw haar (het is nogal een kleverige pasta, dus wellicht makkelijker te gebruiken bij kort, dan bij lang haar).

Spoeling voor blond haar

Spoel blond haar na het wassen met kamille-thee. Dit versterkt de blonde kleur.

"Blondeermiddel"

breng puur citroensap aan op nat haar en laat uw haar in de zon drogen. Het werkt het beste op blond tot lichtbruin haar en alleen als de zon schijnt!


Waar ik ook altijd enorm veel last van heb is mijn huid. Die word dan superbleek met veel rode plekken. Daarom kan een scrub soms wonderen doen. Die verwijdert dode huidcellen en voed je huid. Maar let wel op dat je een scrub niet vaker dan 2 tot 3 keer per week gebruikt, want dan zijn je huidcellen weer overgevoelig als je ze een week onbeschermt laat.

Hieronder staan een paar basisscrubs. Maar met wat fantasie en favoriete producten is het trouwens ook niet zo moeilijk om zelf één te bedenken!!

Huid

Eenvoudige scrubs

Zoutscrub

1 kopje zeezout
1 kopje olijfolie
4 druppels essentiële olie naar keuze (b.v. lavendelolie)

Meng de ingrediënten en scrub je lichaam ermee. Het zal je een fluweelzachte huid geven in enkele minuten!

Suikerscrub

Gebruik bij een gevoelige en/of droge huid bij voorkeur een scrub met suiker. Zout is iets uitdrogender en kan irriteren.

1 kopje suiker
olijfolie
druppeltje (amandelolie)

Vermeng de suiker met de olie tot een pasta ontstaat. Deze scrub kun je voor je hele lichaam gebruiken.

Bruine suikerscrub

1 kopje bruine suiker
1/2 kopje honing
3 el citroensap
1 el verse geraspte gember

Doe gewoon hetzelfde als bij de rest :D

Supergemakkelijk...

Honingmasker

Verwarm wat honing en smeer het op je gezicht. Laat 15-30 minuten trekken. Afspoelen met warm water.



Zo, hopelijk heb je er wat aan gehad. 
Dit heeft echt niets te maken met beauty of mode, dit heeft gewoon met je lichaam te maken dat nog heel lang meemoet en afentoe wel eens wat hulp kan gebruiken. 

Nog één tip: smeer afentoe wat créme (maakt niet uit welke: handencréme, gezichtscréme,...) op je décoleté en hals. Dat lijkt misschien iets voor oude, verrimpelde vrouwen, maar geloof me; later zul je héél blij zijn dat je dat gedaan hebt...

Verzorg je lichaam en huid goed, ze moet nog lang mee!
xoxLucy