maandag 10 juni 2013

Tandenborstels

Als je vraagt aan mensen waarvoor een tandenborstel dient, antwoorden ze spontaan: "om je tanden te poetsen natuurlijk!"
Maar wist je dat je meer dingen met dat goedkope ding kunt doen?

Tanden poetsen
Het meest logische: met een tandenborstel poets je je tanden. Duhuh :)

Prima ballerina dot


Heb je ooit al eens iemand zien rondlopen met de perfecte dot zonder ook maar één pluisje? En wil je het geheim weten?
Tandenborstels.
Spuit een beetje haarlak op je tandenborstel en kam de pluisjes glad waar nodig. Hierna spuit je nog wat op het geheel.

Sexy lipbite


Wil je van die mooie volle natuurlijke lippen? Wrijf dan eens zachtjes met je tandenborstel over je lippen. Hierdoor gaat het bloed erin beter stromen en verwijder je schilfertjes (of hoe dat ook heet).

Simpel niet? En tegenwoordig vind je al tandenborstels voor 2 euro!

xxLucy

Tips tegen wallen

Helloo allemaal!
Binnenkort heb ik weer examens, en dan krijg ik altijd verschrikkelijke last van wallen. Dat is natuurlijk van vermoeidheid, maar wallen kunnen ook door andere dingen veroorzaakt worden (roken, onvoldoende water,...)
Hoe dan ook, ik wil graag wat tips geven om deze vervelende dingen weg te werken!
  • Reinig je huid: Zorg ervoor dat je elke avond voor je in bed kruipt grondig je gezicht schoon maakt. Zuiveren en reinigen kan met allerlei producten zoals reinigingsmelk, lotion, tonic,... Ook scrubs zijn effectief maar niet dagelijks te gebruiken.
  • Voeding: Drink veel water (1,5 liter per dag is aanbevolen) en eet gezond. Om wallen te voorkomen zorg je best dat je veel kalium opneemt. Kalium zit onder andere in banaan, aardappel, melk, brood, vlees, noten, gedroogde vruchten,...
  • Thee: Leg twee zakjes lauwwarme kamillethee op je ogen en laat intrekken. Werkt trouwens ontzettend ontspannend.
  • Melk en citroen: Meng een eetlepel melk met drie druppels citroensap en dompel hier twee watteschijfjes in onder, leg ze op je ogen en laat een kwartiertje intrekken.
  • Komkommer: Snij twee dikke plakken komkommer en leg ze in de ijskast gedurende een halfuur. Leg ze daarna voor 5 minuten op je ogen.
  • Aardappel: Snij twee dunne schijfjes aardappel en leg ze op je wallen, 20 minutenlang. Spoel achteraf je ogen niet af!
  • Lepels: Leg 's nachts twee theelepeltjes in de diepvries. Houd ze 's ochtends tegen je wallen. (Gebruik een stukje keukenpapier of een zakdoek om die ertussen te houden zodat je huid niet aan de lepel vriest). Enkele seconden volstaat.
  • Masseren: Je kan je wallen ook masseren. Begin dichtbij je ooghoek en druk met je vingers zacht op de huid. Ga zo door over het hele gebied onder je ogen.
  • Concealer: Als niets helpt kan je ook gewoon camoufleren met een camouflagestick of een concealer. Zorg er altijd voor dat de kleur van je concealer lichter is dan die van je foundation.
xxxLucy

zaterdag 1 juni 2013

Zelf een liedje schrijven

Steeds vaker krijg ik mailtjes met de vraag: "Hoe schrijf ik een mooi liedje?" Om eerlijk te zijn heb ik het zelf ook nog nooit gedaan (ik kwam nooit verder dan 3 regels :P) maar ik wil toch een paar tips geven...

Begin je met een liedje te schrijven, dan moet je altijd eerst goed weten welk thema je gebruikt. Droevig, blij, verliefd,…
De stijl van je liedje hangt van jezelf en je emoties af. Dit bepaalt echter ook je publiek. Kijk maar naar beroemde zangers.

Je wil natuurlijk met je eigen instrument een liedje schrijven. Gitaar, piano,… Whatever.
Met de gitaar heb ik wel een aantal handige tips. Em-C-G-D word het vaakst gebruikt om een droevig liedje te schrijven.
A-C-G-D word meer gebruikt voor vrolijke liedjes. Boze liedjes hebben vaak de akkoorden Am-C-F-G.
Ik zeg nu niet dat je deze akkoorden daarvoor persé moet gebruiken. Het is gewoon een tip om gemakkelijker op weg te komen, er zijn immers 100den sets van akkoorden!
Bij sommige liedjes heb je zelfs al met 2 akkoorden genoeg voor een hit.

Nog meer tips;
Als je niet weet wanneer je moet beginnen, forceer je dat het best niet.
Zorg ervoor dat je altijd een notitieboekje bij de hand hebt of zoek een notitieblok op je gsm. Zo kun je altijd en overal regels en melodietjes opschrijven die in je opkomen. Elk liedje begint met 2 woordjes die toevallig rijmen, en op het einde heb je opeens een prachtige melodie.
Als je een hit wilt schrijven zorg je het best voor een teaser. Dat is iets wat altijd terugkomt en waar je na een tijdje extra op wilt letten. Als je leert is je markeerstift bijvoorbeeld je teaser. Kun je iets speciaals met je stem? Probeer dit op een originele manier in je liedje te verwerken. Zo zullen mensen het steeds opnieuw willen beluisteren.

Vergeet niet af te kijken bij de rest. Klinkt gek, maar zo ontdek je wat mensen graag beluisteren.

Als je je liedje wilt doorsturen naar een producer ofzo, moet je ervoor zorgen dat het écht af is. Onthoud dat mensen die al eens iets hebben opgestuurd en niet zijn doorgegaan, worden nadien gewoon meteen in de prullenmand gegooid. Neem het liedje dus op, speel eens een ander ritme,… Zo kun je de beste versie eruit kiezen en maak je meer kans!

Laat niet meteen als je 2 regels hebt ze trots zien aan een vriendin/ouder/… Als die er niets aan vinden, gaat je zelfvertrouwen omlaag. Wacht, ik maak een voorbeeld…
Je hebt net een half liedje af dat je aan iedereen wilt laten horen. Je stuurt het dus op naar je beste vriendin. Een paar uur later krijg je een mailtje terug.

Hey Hipsalido,
Leuk melodietje, alleen aan het einde word het nogal saai. En moest die gitaarsolo nu echt?
Groetjes Hupsalidee

Je vriendin bedoeld dit natuurlijk goed maar hoe zou jij je voelen als je dit mailtje aankreeg? Zou je je liedje helemaal herschrijven? Hou het dus een tijdje voor jezelf. Pas als je écht jouw eigen hit te pakken hebt kun je iemand op de hoogte brengen…

Ben je goed in Engels? Nee? No worries, niet elk nederlandstalig liedje moet zoals dat van Frans De Bauwer klinken!

Kijk maar naar Gers Pardoel! 

Veel schrijfplezier!
xxLucy